BENGKEL

BENGKEL PHOTOGRAPHY THROUGH YOUR SMARTPHONE KUALA LUMPUR

Pinterest LinkedIn Tumblr

Terima kasih buat 9 orang wanita hebat untuk kelas “Photography Through Your Smartphone” bersama saya semalam di KL.

Bermula jam 8 pagi kita berjumpa dan bersuai kenal kemudian sesi briefing dan cara mengendalikan smartphone saya terangkan satu persatu.

Lepas itu kita gerak ke lokasi dan terus buat gambar mengikut misi dan matlamat kelas.

“Melihat” tempat biasa-biasa menjadi sedikit berbeza dalam gambar dipraktiskan satu demi satu.

“Cikgu, kenapa saya punya gambar tak macam akak tu”

“Cikgu, tunjuk sikit kompo macam mana?”

Penat berjalan, kita rehat dan review sedikit gambar. Kritik itu ini demi pembaikkan gambar seterusnya.

Teruskan membuat latihan hari demi hari hingga kita benar-benar mahir atas apa yang telah dipelajari tadi. Gear hanyalah alat. “Mata” itu yang perlu digilap selalu. Ingat, masing-masing punya kelebihan “melihat” yang harus dihargai.

“Ok cikgu, saya tahu dah sekarang, tak mudah rupanya, tapi bila dah tahu, ya ampun cikgu, seronoknya”

“Kan”

Sehingga kita semua berjumpa lagi. Jangan putus asa dan teruskan membuat latihan okay.

Zanariah Salam
Guru fotografi smartphone dan kamera anda, cewah. Okay, ada siapa nak belajar lagi?

Write A Comment

error: Content is protected !!