Tag

ebook

Browsing

Pernahkan anda terfikir bahawa kita boleh menjual foto-­foto dan video-­video yang kita ambil hatta menggunakan telefon pintar sekalipun dalam media sosial terutamanya sekali EyeEm? Hanya berbekalkan seringkas peralatan fotografi yang mempunyai sekurang-­kurangnya 2MP, kita mampu meraih pendapatan dalam matawang USD.

Semua itu hanya di hujung jari. Janji pandai mengambil foto, tahu asas fotografi dan juga bijak menggunakan media sosial yang ada.

Banyak agensi antarabangsa stokfoto tersedia dalam memasarkan konten foto dan video anda ke pembeli yang memerlukan.

Salah satunya adalah EyeEm. Ia adalah salah satu platform media sosial yang wujud sejak awal tahun 2010. EyeEm pada dasarnya diasaskan oleh satu kumpulan anak muda yang ingin mengetengahkan konsep mobile photography dalam satu pertandingan fotografi dan penganjuran pameran di Berlin.

Kemudian, ia terus berkembang menjadi platform untuk fotografer menjual hasil karya dan dibeli oleh merata pembeli yang berkehendakkan gambar-gambar yang menarik.

Ebook “Ada Apa Dengan EyeEm’ ini ada mengupas bagaimana menjana pasif income dengan fotografi dan seterusnya membina portfolio diperingkat antarabangsa secara online. Ia lengkap menceritakan bagaimana hendak bermula, tips-tips penting yang perlu diketahui dan juga FAQ yang biasa ditanya. Ebooknya disusun ringkas dan mudah untuk difahami.

Menarik? Bagaimana mahu membeli?

Boleh terus ke pautan di https://gobokbuku.com/product/ada-apa-dengan-media-sosial-eyeem/. Semudah ABC, kalian akan terus dapat ebook ini selepas pembayaran dibuat.

Jom sama-sama kita menimba ilmu baru dan mana tahu ada rezeki dari sekeping gambar yang tersimpan dalam hard disk ataupun telefon itu.

Dugaan sungguh. Apatah lagi bila selama ini berusaha nak turunkan berat badan, tapi tak berhasil sebab tak tahan dengan godaan makanan yang sedap-sedap terhidang depan mata.

Nasi dagang lah, nasi lemak lah, nasi kerabu lah, mee goreng lah. Sebut saja. Macam-macam ada.

Nak makan, iya boleh. Tak salah pun. Tapi kalau kita dapat kawal jumlah karbohidrat yang diambil, kita boleh saja hilang berat badan dengan mudah.

Ada satu tips yang kawan saya beritahu. Beliau amalkan dengan makan makanan berlemak. Mula-mula itu tak percayalah juga. Gila kau, makan lemak boleh kurus. Macam tak logik pun ada kan.

Tapi rupanya, bila dia terangkan satu persatu, ooooo, dengan makan lemaklah kita boleh cepat kurus. Sebab kita nak lemak itu yang jadi tenaga, bukan karbohidrat. Bila lemak itu dah bertukar jadi tenaga, secara tak langsung, berat badan akan berkurangan dengan sangat cepat. Tapi lemak bukan sebarang lemak, lemak baik tau yang kita makan.

Habis itu, nak kena kurangkan makan nasi ke? Mana boleh, nasi itu kan makanan ruji kut.

Awak, boleh saja gantikan nasi itu dengan cauliflower atau bunga kobis. Cincang halus bunga kobis itu dan kemudian masaklah buat seperti resepi nasi goreng. Sedap rupanya. Yummy.

Banyak lagi beliau kongsikan tempoh hari. Duduk depan dia, dengar dia cot cet cerita tak sudah, gembira sangat-sangat. Sebab dia dapat turun 6kg dalam tempoh 6 minggu. Siap cakap lagi, yang bacaan kencing manis dia pun dah semakin bagus, sekitar 5.4 – 5.9 saja. Happy sungguh. Tengok pun dah makin aktif dah sekarang. Ke sana ke sini buat aktiviti luar, outing dengan kawan-kawan.

Itulah kelebihan diet keto yang beliau amalkan. Kalau ada kawan-kawan nak tahu lebih lanjut, boleh terus tengok apa lagi dia cerita kat sini. Ebook tentang Diet Keto, khas panduan asas untuk bermula.

Siap ada 21 resepi sedap yang boleh dicuba. Fuh, memang boleh pakai baju saiz idaman masa raya nanti ini.

Zanariah Salam
Suka minum jus avocado.

error: Content is protected !!